Respostes

fotocapcelera2

Respostes a algunes de les vostres preguntes freqüents:

Quan he d’anar al dentista?

S’ha d’anar al dentista com a mínim una vegada l’any. Ell realitzarà un control de la seva salut dental i valorarà si es necessari realitzar algun tipus de tractament. S’ha d’evitar anar al professional només quan molesta o fa mal alguna cosa. Ja que, això farà que el tractament sigui més complicat i possiblement més costós.

Quan he d’anar per primera vegada al dentista amb el meu fill?

Al voltant dels 2-3 anys de vida el seu fill ja tindrà totes les dents temporals erupcionades. Aquestes dents poden desenvolupar patologia i és molt important cuidar-les. Pel que, recomanem que fora necessari una visita al dentista amb 3 anys, per realitzar una revisió i control dels hàbits d’higiene i dieta.

Són importants les dents de llet?

El pensament, que les dents de llet no són importants perquè s’han de canviar, és erroni. Aquestes dents, són peces claus a la salut de les dents definitives i a l’oclusió que hi haurà. Les dents de llet guarden l’espai per a les dents definitives, si es perden abans de temps, les definitives no tindran espai per sortir i segurament es produeixi una maloclusió. Si les dents de llet tenen càries, al ser una malaltia infecciosa, produirà caries a les dents definitives.

Què és l’ortodòncia?

L’ortodòncia es l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega de diagnosticar, prevenir i tractar les alteracions de posició i funcions dentals. S’aconsegueix movent les dents, controlant el creixement facial i reposicionant el maxil·lar i la mandíbula.

Per què un ortodoncista?

Un ortodoncista és l’odontòleg que una vegada acabada la seva formació, realitza una residència de 3 anys, de dedicació exclusiva, a un centre universitari reglat on s’especialitza en com moure dents (ortodòncia) i guiar el creixement facial (ortopèdia).

Quan he de portar el meu fill a l’ortodoncista?

S’ha de fer una visita de control a l’ortodoncista al voltant dels 7 anys d’edat. En aquell moment es revisarà l’oclusió actual i la que s’està desenvolupant. I es valorarà si es necessari el tractament.

Per què he d’alinear les meves dents?

Les dents rectes ajuden a tenir una millor funció e higiene oral. Unes dents correctament alineades permeten millorar i prevenir problemes de salut oral. Les dents treballaran millor i tindran una millor aparença. A més, s’aconsegueix un maco i atractiu somriure.

Com afecta el tabac la meva boca

Hi ha diferents opcions per a solucionar la pèrdua de dents. L’opció més senzilla és la pròtesi amovible, una altra opció fora la pròtesi fixa. Aquest tipus de pròtesi pot ser sobre dents o bé sobre implants. Després d’un correcte diagnòstic, buscarem la millor solució per al seu problema i fer que pugui tornar a somriure el més ràpid possible.

Com puc reemplaçar la falta de dents?

Existen diferentes opciones para solucionar la falta de dientes. La opción más sencilla es la prótesis removible, otra opción sería la prótesis fija. Esta, puede ser sobre dientes o bien sobre implantes. Tras un correcto diagnóstico, buscaremos la mejor solución para su problema y podrá sonreír cuanto antes.

Puc posar-me implants?

S’ha de fer un correcte diagnòstic abans de la col·locació d’implants. S’ha de valorar l’anatomia del maxil·lar i la mandíbula, la quantitat i qualitat de l’ós. Si tots aquests factors són favorables… endavant!

Fa mal anar al dentista?

No, la tècnica ha millorat molt. S’han fet grans avenços en anestèsia i en la realització de tractaments. A més, si és encara un d’aquells que encara ens té por, disposem de servei de sedació per a que no noti res de res.

¿Puc blanquejar-me les dents?

Els cànons estètics actuals demanen unes dents blanques. Hi ha noves tècniques de blanquejament en clínica, realitzat amb llum freda, que permet aconseguir aquelles dents blanques que sempre ha volgut d’una manera eficient i segura.